Uusien mailojen metsästys

taylormade_mailat_820px

Olen pelannut Pingin G10-raudoilla vuodesta 2007 lähtien. Tuohon aikaan “fittaus” oli vielä sangen uusi juttu mailojen valinnassa ja Pingillä oli olemassa siinä varsin valmis konsepti. Lisäksi olin saanut ystäviltäni suosituksia kyseisestä mailamerkistä. Valintaani vaikutti myös se, että sain niistä kohtuullisen hinnan, pystyin ostamaan juuri sen verran rautoja kuin tarvitsin (en siihen aikaan tarvinnut kuin R6-PW) ja lupauksen siitä, että uniikilla numerokoodilla voisin täydentää sarjaa koska vain jos tarvitsisin lisää rautoja tai jostain menisi varsi poikki ja tarvitsisin sen tilalle uuden. Viimeistään tämä seikka sai minut vakuuttuneeksi siitä, että ilman muuta minun kannattaisi valita kyseinen merkki. Muilla merkeillä vastaavaa palvelua ei ollut tarjolla.

Olen vuosien varrella ollut hyvinkin tyytyväinen rautoihini. Niillä on voitettu suomenmestaruuksia ja top-3 sijoituksia eurooppa-tourilla. Pelitaitojen kehittyessä myös raudat ovat pysyneet kehityksessä mukana, enkä ole kokenut tarvetta vaihtaa toiseen merkkiin. Tähän asti kaikki on sujunut hyvin. Tänä kesänä tuli kuitenkin tarve kasvattaa settiäni ja hankkia puuttuva rauta-5. Ei hätää, ajattelin. Numerosarjalla saisin helposti täydennettyä settiäni, olihan minulle näin luvattu. Epäuskoisen hämmennyksen vallassa kuuntelin golfkaupassa vastausta jonka he saivat Pingiltä. G10-sarjaa ei saisi enää täydennettyä mistään. Sitä ei enää valmisteta. Golfkaupan poikien mukaan kyseessä oli ensimmäinen kerta kun he olivat tälläiseen asiaan törmänneet ja ihmettelivät kanssani asiaa pitkään…

Kotiinpäin mennessäni pohdin asiaa pitkään. Mitä nyt tekisin. Rauta-5 olisi saatava, mutta en ollut innostunut ottamaan sitä toisesta Pingin-mallistosta. Halusin nimenomaan omaan settiini sopivan prikulleen minulle mitoitetun mailan. Kyselin keskustelupalstoilta muilta jos heillä olisi sattunut olemaan nurkissa ylimääräistä vasurin R5:sta sinisellä pisteellä. Ei kenelläkään ollut. Varsinkaan vasuria. Ei toisaalta yllättänyt. Pohdin asiaa useamman viikon ajan ja entistä enemmän ajatus täysin uusien rautojen hankkimisesta alkoi kypsymään mielessäni. Ping oli poissuljettu. Sen verran pettynyt olin. Vaihtoehtoja oli silti useita. Aloittaessani pelaamaan 90-luvun lopulla oikeastaan ainoa vaihtoehto vasurille oli Wilson, joten minulla oli Wilsonin raudat. Pelasin niillä pitkään. 9-vuotta. Pingit olivat seuraavat. Pelasin niillä 6-vuotta. Nyt oli siis aika vaihtaa. Nykyisin onneksi vasurillekin löytyy useita mielekkäitä vaihtoehtoja joista valita. Rajasin omat vaihtoehtoni Titleistiin ja Taylormadeen. Tämä mielessäni kävelin Konalan Golfpointtiin ja rupesin keskustelemaan Robertin ja Joonaksen kanssa miten hommassa tulisi edetä. Alusta alkaen sain erinomaista palvelua. Pojat pistivät kyselyä molemmille maahantuojille tiedustellen millaiseen hintaan maajoukkueessa pelaava vammaisgolfaaja voisi uudet kepit saada. Taylormade osoittautui erittäin positiiviseksi tämän asian suhteen ja teki tarjouksen josta en voinut kieltäytyä.

Taylormade siis. Mutta tästä se hauskuus vasta alkoikin. Loistavalla ammattitaidolla Golfpointin Robert vietti kanssani kahtena päivänä useamman tunnin etsien sopivaa lapa-varsi-yhdistelmää. Flightscopen avulla saimme tarkkaa dataa pallon lentokaarista, lähtönopeuksista, kierteistä ja hajonnasta. Tämän datan perusteella saimme kerättyä informaatiota jonka edessä myös allekirjoittanut joutui vielä nöyrtymään RocketBladez Tour lapa on vielä tässä vaiheessa aavistuksen verran haastavampi kuin normaali RocketBlaze. Niin paljon paremmat tulokset sain lyötyä normaaleilla vs. tour. Ainoa asia mikä itseni harmitti oli lavan ulkonäkö. Tourissa on kauniimpi lapa, mutta toisaalta ylivoima oli niin paljon suurempi ei tour-lavan kanssa joten yhden nukutun yön jälkeen valinta alkoi tuntumaan entistä paremmalta.

Mailani sain pari viikkoa sitten, noin kolme viikkoa tilauksen jälkeen. Pelikierroksia on 4 takana sen jälkeen ja olen valintaani enemmän kuin tyytyväinen. Pallon kaari, lentomatka ja hajonta ovat juuri niin hyviä kuin osasin odottaa. Tästä on hyvä jatkaa kohti marraskuun Nation Cupia ja toista isoa tavoitetta. Pelaamalla tasoitus alle 10. (Tällä hetkellä 10.2)

Kiitos Taylormade uskomattomista raudoita. Kiitos Golfpoint loistavasta palvelusta ja vammaisgolfin tukemisesta.

Taylormade: http://taylormadegolf.eu

Golfpoint:
web: http://www.golfpoint.fi
twitter: https://twitter.com/suomigolf