EDGA RSM Play Off 2022 Stratford On Avon Golf Club, Englanti

Maailman rankingin WR4GD kahdeksan parasta Eurooppalaista toimintarajoitteista golfaria Net ja Stableford sarjoista kutsuttiin RSM Play Off kilpailuun Stratford on Avon Golf Clubille Englantiin 19.-23.9.2022.

Rankingin kärjestä löytyi Suomalaisista Net sarjasta Simo Kosunen ja Tero Peltola. Stableford sarjasta puolestaan Suomea pääsi edustamaan Petri Partanen ja Timo Pessi, jotka kaikki kuuluvat Finnish Disabled Golfers ryhmään (FDG ry).

Pelimuotona Play Off kisoissa oli tasoituksellinen reikäpeli. Ensimmäisenä päivänä Suomalaisista jatkoon pääsivät Tero Peltola ja Timo Pessi. Kahdeksan pelaajaa putosi ja kahdeksan jatkoi Semifinaaleihin.

Toisena kilpailupäivänä kisoista pudonneet Suomalaiset Simo ja Petri tulivatkin Teron ja Pessin caddieiksi Semifinaalikierroksille. Hienosta avusta huolimatta se ei valitettavasti riittänyt Suomalaisten finaaliin pääsyyn. Tero ja Pessi joutuivat molemmat antamaan lyöntejä eteen vastustajaansa vastaan, alemman tasoituksensa vuoksi. Teron kisakumppanin tasoitus oli reilun 10 ylempi, joten haaste oli todella kova! Pessi antoi 2021 hallitsevalle Slovakialaiselle Play Off mestarille 5 lyöntiä eteen.

Semifinaalissa Teron peli päättyi reiällä 13 ja Pessillä reiällä 14 tappioon. Hieno suoritus kuitenkin jokaiselta Suomalaiselta, päästä edustamaan maatamme, kyseisiin kisoihin ja itse asiassa, meitä Suomalaisia Euroopan maista oli eniten. Toiseksi suurin edustus oli Ranskalla, josta oli kolme pelaajaa.

Play Off kisan jälkeen pelasimme joukkuekilpailun EDGA:n EDGA Home (European Disabled Golf Associatio, joka on samalla koko maailman toimintarajoitteisten golfin kattojärjestö) pääsponsori RSM:n ja heidän yhteistyökumppaniensa kanssa.

EDGA:n Presidentti Tony Bennett valitsi Timo Pessin pelaamaan pääsponsori RSM:n johtajan Davin Gwilliamin, Harry Bayleyn ja Russ Ashmanin kanssa. Perustelut Pessin valintaan ja erittäin tärkeään yhteistyön jatkuvuuteen, olivat sosiaalisuus, ystävällisyys, tunnettuus ja kaikki kuulemma pitävät hänestä. Pessi pitää keskittyneen pelaamisen lisäksi kaikkien kanssa hauskaa.

Kiitokset näistä Suomalaista golfaria ylistävistä sanoista kuuluu EDGA:n Presidentille. Tämä oli Pessille erittäin mieluinen ja tärkeä tehtävä, sillä hän edusti koko maailman toimintarajoitteisia golfareita pääsponsorin johtajalle. Kaikki sujui moitteettomasti ja Pessi sai paljon kiitosta, hyvin tehdystä edustus työstä. Russ Ashman kutsuikin Pessiä jo toimintarajoitteisten golfareiden eläväksi legendaksi. Tämä oli vaikutusvaltaiselta Englantilaiselta yhteistökumppanilta suuri kunnia!

Reissu sujui kaikilta Suomalaisilta erinomaisesti. Saimme Play Off kisoista taas paljon uusia ystäviä ja kutsuja niin Irlannin kuin Ranskan ensi kesän Openeihin, vain muutamia Suomalaisten edustuspyyntöjä mainitakseni.

Vanhoja tuttujakin on aina mukava tavata. Kisoissamme vallitsee suuri yhteenkuuluvuuden tunne ja osaamme jopa nauraa rajoitteillemme, ketään kuitenkaan pilkkaamatta!

Nyt katse kohti kautta 2023. Nöyrinä treenaamaan golf lyöntien lisäksi niin lihaskuntoa, liikkuvuutta, venyvyyttä, tasapainoa ja kaikkia fyysisiä ominaisuuksia, jotka helpottavat pallon lyömistä haluttuun kohteeseen.